23 februari 2015

.... en dan geniet ik

Kijk om je heen....economie is belangrijker dan veiligheid. Groningen wordt leeggezogen, politici die uitsluitend bezig zijn met 'het spel', het politieke spel. Zelfverrijking over de hoofden van anderen. Mensen heten 'burgers'. Mensen met een zorgbehoefte heten 'cliƫnten'. Nederlanders heten 'burgerservicenummers'. Anno 2015, in een digitaal tijdperk, stemmen we met het rode potlood en geven vooralsnog onze zelfgekozen 'volksvertegenwoordigers' vrij mandaat
om 4 jaar lang te doen wat zij willen...


Maar we moeten niet zeuren en zeiken. We leven in vrijheid en in een democratie. In een gecreƫerde vrijheid en via een democratie waar een 'happy few' ons, als inwoners van Nederland, vertelt hoe we mogen bewegen, wat we mogen doen en vooral wat we moeten laten.

We hebben zelf een oligarchisch gewrocht ontwikkeld.
En het ergste is: We houden het zelf in stand.

Ik vind dat het tijd is om met ons allen 'anders te gaan denken'. Laten we op een vernieuwende manier onze volksvertegenwoordiger kiezen, laten functioneren en controleren. Een modernisering van het politieke, het maatschappelijke en het democratische systeem.
Doen we mee?

Eens komt 'Het Besef' dat het tijd is voor veranderingen. Op naar een modern denkend democratisch land, waarbij gelijkwaardigheid, veiligheid en vooral het gevoel van 'bevrijd zijn', de vrijheid om het eigen leven te bepalen, belangrijk zijn.

Een belangrijke stap naar meer gelijkwaardigheid is de invoering van een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen. Een maandelijks inkomen voor iedere Nederlander, zodat je verzekerd bent van je leven.
Stel Wonen, Zorg, Onderwijs en Voeding voor iedereen zeker! 

En dan geniet ik...

Gerrit Blaauw
Het Besef
Panta Rei  ||  Oldambtster Kookgarage  ||  Blaauw Oostwold (Fb)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten