30 juli 2015

Fietstocht Rondje Oostwold (22 augustus 2015)In 2015 is de werkgroep alweer toe aan de 17e editie van de fietstocht Rondje Oostwold. In tegenstelling tot eerdere afleveringen, is de tocht dit jaar NIET op de laatste zaterdag van augustus. Op zaterdag 22 augustus 2015 wordt deze bijzondere tocht gefietst. De afstand bedraagt circa 25 kilometer en de start is wederom bij het buurthuis aan de Parallelweg Oostwold (Oldambt) De tocht is geschikt voor jong en oud. De werkgroep Oostwold in Beweging is er wederom in geslaagd een gevarieerde tocht in elkaar te zetten.


Bijna 20 jaar geleden ontstond het idee om met meerdere verenigingen een werkgroep te vormen. Deze werkgroep ‘Oostwold in Beweging’ heeft tot doel om het dorp positief in het daglicht te zetten. Met medewerking van vrijwilligers van dorpsverenigingen en met steun van plaatselijke ondernemers kan ook in 2015 weer een leuke route aangeboden worden. 

Normaliter vindt ‘Rondje Oostwold’ op de laatste zaterdag plaats. 

Door omstandigheden is de tocht een week eerder. 
Bij de start en onnderweg worden de deelnemers getrakteerd op een drankje en een hapje.
Op de route vinden trouwens ook weer activiteiten plaats. 

Deelnemers betalen € 2,- als bijdrage in de kosten. Kinderen mogen gratis meedoen. 
De afstand bedraagt circa 25 kilometer. 
De start vindt traditioneel plaats bij het buurthuis 'Aigen Stee' aan de Parallelweg Oostwold (Oldambt). Aanmelden op de dag zelf in het buurthuis. Vooraf reserveren is niet mogelijk. 

Starten is zaterdag 22 augustus mogelijk tussen 12.00 uur en 13.30 uur. 
De tocht komt mede tot stand door de inzet van vrijwilligers uit het verenigingsleven en door bijdragen van de plaatselijke middenstand en dorpsbelangen Oostwold. 

Steun komt onder andere van Dorpsbelangen Oostwold, particuliere giften, Jansema Automaten Catering Oostwold/Zuidbroek, RegioBank / Hypotheek / Verzekeringen HP Korte Hoofdstraat Oostwold, De Twee Oldambten Oostwold, Brood & Kruimels Oostwold, Oldambtster Kookgarage, COOP Kruijer Midwolda, Rabobank Zuid- en Oost-Groningen.

Foto: Archief Gerrit Blaauw - Oostwold in Beweging  Video: Archief Kees van Veen Oostwold / interviewfragment: Radio Oldambt

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten